یافته های جدید محققان روانشناسی در درمان بیش فعالی ADHD

 به گزارش مجله یوتک محققان انگلیسی در بررسیهای خود نشان دادند که اختلال بیش فعالی و نقص توجه ریشه در فاکتورهای ژنتیکی و نه شرایط اجتماعی دارد.

 تیم پژوهشی روانپزشکی و نورولوژی دانشگاه کاردیف به سرپرستی آنیتا تاپار که نتایج تحقیقات خود را در مجله پزشکی لانست منتشر کرده اند نشان دادند که اختلال بیش فعالی و نقص توجه(ADHD) یک سندرم ژنتیکی است.

 

این تیم با مطالعه برای هزار و ۴۱۳ داوطلب شامل ۳۶۶ کودک با تشخیصADHD و هزار و ۴۷ کودک سالم یک سری تست را تجویز کردند.

نتایج این تستها نشان داد که ۱۵ درصد از بیماران نسبت به گروه کنترل کودکان سالم دارای تغییرات ژنتیکی هستند.


 

 

آنتیا تاپار در این خصوص توضیح داد: “ما کشف کردیم که نسبت به گروه کنترل، کودکانADHD رقم بسیار بالاتری از تکهDNA دوتایی شده و یا معیوب دارند. این کشف بسیار هیجان انگیز است چراکه به ما یک اتصال مستقیم میان ژنتیک وADHD را نشان می دهد.”

به گفته این محقق، بی شک این کشف یک گام آغازین است و در بروزADHD بیش از یک ژن دخالت دارند.

تاتار افزود: “عقاید بسیاری در مورد اختلال بیش فعالی و نقص توجه وجود دارد به طوریکه برخی می گویند بیش فعالی یک اختلال واقعی نیست و می تواند نتیجه تربیت غلط والدین باشد. پیداکردن ارتباط مستقیم میان این بیماری با ژنها می تواند به خانواده ها کمک کند که این مشکل را به عنوان یک بیماری قبول کنند. ژنهایی که به تازگی کشف شده اند توضیح می دهند که چرا برخی از کودکان از این آسیب رنج می برند.”

نتایج این تحقیقات نشان می دهد که دوتایی شدن و یا معیوب شدنDNA در یک منطقه ویژه بر روی کروموزم ۱۶ که تاکنون نقص آن در بیماری اسکیزوفرنی و سایر اختلالات ذهنی شناسایی شده بود در بروز اختلال بیش فعالی و نقص توجه نقش دارد. در این منطقه ژنهای متعددی وجود دارند که در توسعه مغز نقش مهمی ایفا می کنند.salamatomehr  

در انگلیس از هر ۵۰ کودک یک کودک از سندرم بیش فعالی و نقص توجه رنج می برد و در دنیا ۲ درصد از بزرگسالان نیز به این عارضه مبتلا هستند.

 

 www.utak.ir

دیدگاه خود را بیان کنید



نظرسنجی