1+47 روش متقاعد سازی مشتری و فرزندان ( قسمت سوم)
۳۱. اعتمادسازی کنید
نارضایتی مشتری از شما یعنی اعتمادش را خدشهدار کردهاید. برای اینکه او را آرام کنید باید دوباره در جهت بازگشت این اطمینان تلاش کنید و اعتماد ساخته شده را حفظ کنید. اگر اشتباه کردهاید ایرادی ندارد اما برای جبران آن باید میزان تلاشتان را چندین برابر کنید. اولین قدم این است که به مشتری نشان دهید مشکل را درک کردهاید و در قدم بعدی به فعالیتهایی بپردازید که باعث رفع آن مسئله شود.
برخورد درست با مشتری
۳۲. نارضایتی مشتری را به خودتان نگیرید
به یاد داشته باشید این یک کسب و کار است نه یک محیط خانوادگی یا دوستانه. بنابراین مشکلاتی که در آن رخ میدهند همگی به نحوه عملکرد شما در کار مربوط میشوند. حقیقت این است که کسی با شما مشکلی ندارد و همه میخواهند مطابق هزینهای که پرداخت کردهاند محصول یا خدمات مد نظرشان را با کیفیتی مناسب و در زمانی مشخص دریافت کنند.
33. از جملاتی مثبت برای کنترل مشتری عصبانی استفاده کنید
تیم پشتیبانی باید مهارت کافی برای مواجهه با مشتری ناراضی را داشته باشند و در این مواقع از جملاتی مثبت استفاده کنند. جملات منفی فقط بر ناراحتی مشتری میافزاید و شرایط را سختتر میکند. نباید به مشتری القا کنید که خودتان بیگناه هستید و او دروغ میگوید یا اشتباه از او بوده است.
حل مشکل مشتری
۳۴. از مهارت حل مسئله استفاده کنید
بهترین تکنیک متقاعد سازی مشتری ناراضی این است که مشکل را حل کنید. با استفاده از مهارت حل مسئله به دنبال راهی باشید که در لحظه نیاز او را برطرف کند و درباره راههای موجود با او صحبت کنید. اگر به این نتیجه رسیدید که نمیتوانید مشکل را همان لحظه برطرف کنید با مشتری صادق باشید و واقعیت را بگویید. همچنین زمان دقیق رفع مشکل را با او در میان بگذارید تا به شما دوباره اعتماد کند.
۳۵. آموختههای خود را به اشتراک بگذارید
حضور مشتری ناراضی برای شما کلاس درسی واقعی است. وقتی با چنین شخصی تعامل میکنید از او میآموزید که نقاط ضعف کسب و کارتان چیست و برای رفع آنها تلاش میکنید. یکی از تکنیک های متقاعد سازی مشتری این است که به او بگوید چقدر صحبتهایش برایتان آموزنده بوده است و از او برای این انتقاد سازنده تشکر کنید.
تکنیک های متقاعد سازی افراد
پیش از این درباره تکنیک متقاعد سازی مخاطب در فروش و تبلیغات صحبت کردیم اما ما روزانه در موقعیتهای زیادی قرار میگیریم که لازم است دیگران را قانع کنیم به حرفهایمان گوش کنند یا مطابق نظر ما رفتارشان را تغییر دهند. برای موفقیت در این امر نیاز داریم که مهارت تفکر استراتژیک و همچنین مهارت حل مسئله را در خود پرورش دهیم اما به غیر از این تواناییها روشهایی برای متقاعد کردن دیگران در موقعیتهای مختلف زندگی وجود دارد که ما در ادامه به این تکنیک های متقاعد سازی میپردازیم.
36. روی باورهای دیگران تمرکز کنید
سعی کنید بین خود و مخاطبتان نقاطی مشترک پیدا کنید. وقتی این تفاهمها افزایش مییابد دیگران شما را از خود میدانند و برای نظرها و عقاید متفاوت شما احترام بیشتری قائل میشوند. حتی اگر با نظر آنها مخالف هستید روی موضوعاتی متمرکز شوید که آنها را پذیرفتهاید. این کار باعث میشود که ارتباط بهتری برقرار کنید و برای قانع کردن طرف مقابل با حس پیش بروید.
37. به نیاز انسانها پاسخ دهید
ایجاد احساس نیاز در دیگران و ارائه راهحلی مناسب برای آن، اعتبار شما را افزایش میدهد. عشق، امنیت، غذا و توسعه فردی نیازهایی هستند که هر روز در انسانها پدیدار میشوند و شما میتوانید به صورت حرفهای روی یکی از این قبیل موضوعات هدفگذاری کنید. ارائه ایدهای مناسب برای رفع هر کدام از این نیازها نظر مخاطبانتان را جلب میکند و به این ترتیب به هدفتان میرسید.
38. محبوبیت خود را نمایش دهید
اگر نشان دهید که دیگران نظر و عقیده شما را پیش از این تایید کردهاند به احتمال خیلی زیاد طرف مقابل نیز متقاعد میشود که شما را تایید کند. در این تکنیک متقاعد سازی لازم است فروتنی را کنار بگذارید و نشان دهید که چه نظر خوبی دارید. برای این کار باید گروهی وجود داشته باشند که تمایل کافی به نظر شما دهند و شما با استناد به آنها بقیه را راغب به انجام کار دلخواهتان کنید.
رهبری دیگران
39. کلماتتان را با دقت انتخاب کنید
کلمات شما تاثیر بسیار زیادی در متقاعد کردن دیگران دارند. استفاده از استعارهها و جملههای واضح به شما در ساخت ارتباط موثر و گرفتن بازخوردی مثبت یاری میدهند. در جملهبندیهایتان برای طرف مقابل ارزش قائل شوید و در او حس هیجان و شگفتی ایجاد کنید تا راغب به انجام کاری شود که شما میخواهید.
40. برای حرفهایتان دلیل بیاورید
وقتی از دیگران درخواستی دارید باید بتوانید برای آن خواسته دلیلی بیاورید. وجود دلیلی معتبر کارایی این تکنیک متقاعد سازی را افزایش میدهد و به تقاضای شما اعتبار میبخشد. مثلا میتوانید از مدیرانتان درخواست مساعده کنید تا بتوانید ماشین تان را تعمیر کنید. مدیر میداند که شما با داشتن ماشینی سالم سریعتر در محل کار حاضر میشوید و قانع میشود که هرچه سریعتر این مبلغ را برایتان واریز کند.محمد کفاش روانشناس بالینی
41. از تقاضاهای کوچک شروع کنید
اگر در موقعیتی قرار گرفتهاید که باید از طرف مقابل درخواست بزرگی کنید هرگز از همان ابتدا به سراغ اصل مطلب نروید. در شروع صحبتها از او چند چیز ساده بخواهید تا ذهنش برای انجام درخواستهای بزرگتر آماده شود. وقتی چند تقاضای کوچک را پاسخ داد و نظری موافق نسبت به شما پیدا کرد وقت آن است که او را برای انجام کار اصلی متقاعد کنید. اطمینان داشته باشید که با رعایت این تکنیک متقاعد سازی روند پیشرفت کارتان سریعتر خوهد بود.
تکنیک تقاضای کوچک
42. با تقاضاهای بزرگ شروع کنید
این تکنیک دقیقا متضاد روش قبلی است. در این حالت ابتدا باید تقاضایی بزرگ و نشدنی مطرح کنید. شما میدانید که این تقاضا در همان ابتدا رد میشود اما وقتی طرف مقابل آن را رد میکند قدرت لازم را برای رد تقاضای بعدی از دست میدهد. به طور مثال پسربچهای از پدرش میخواهد که برایش لب تاپ بخرد و پدر این تقاضا را در دم رد میکند. در ادامه پسر میگوید که اگر لب تاپ نمیخری لااقل یک دوچرخه بخر. در این حالت پدر به احتمال زیاد به خرید دوچرخه رضایت میدهد.
43. به دیگران محبت کنید
معمولا انسانها لطف و محبت دیگران را بیجواب نمیگذارند. یکی از تکنیک های متقاعد سازی این است که در موقعیتی مناسب به فرد موردنظرتان محبتی کنید تا او خود را زیر دین شما بداند. در این حالت احتمالا درخواستتان را بپذیرد. چون با پذیرش این تقاضا لطف شما را جبران کرده است.
44. ارتباط ایجاد کنید
مردم معمولا به اعضای خانواده و دوستانشان بیشتر اعتماد دارند تا به غریبهها. اگر در موقعیتی قرار گرفتید که مجبور شدید از غریبهای برای یک موضوع درخواستی داشته باشید حتما قبل از طرح مسئله با او رابطهای دوستانه برقرار کنید. این کار احتمال موفقیت شما را در متقاعد کردن طرف مقابل افزایش میدهد. به طور مثال مشاور املاک برای اینکه با خریدار ملک رابطه درستی برقرار کند برای او به دنبال خانههایی میگردد که مدارس خوبی در اطراف آن مستقر باشند و بعد با استفاده از این موقعیت فرد را ترغیب میکند که برای راحتی اعضای خانوداهاش خانهای را که او میگوید بخرد.
45. اقتدار ایجاد کنید
هر بیماری ترجیح میدهد توصیههای پزشکی را از زبان یک پزشک بشنود نه کارمند یک شرکت. این نکته در تکنیک های متقاعد سازی نیز کاربرد دارد. به این صورت که شما با نمایش اقتدار و قدرت به طرف مقابل نشان میدهد که از او یا هر کس دیگری در مورد موضوع مد نظرتان خبرهتر هستید و او میتواند با تکیهبر قدرت شما کاری را انجام دهد که شما از او خواستهاید.
46. ریسک را کاهش دهید
یکی از تکنیک های متقاعد سازی این است که خطرات پذیرش درخواست را تا حد امکان کاهش دهید. برای این کار میتوانید تضمینهایی معتبر ارائه دهید و خیال طرف مقابل را از بابت ریسکی نبودن آن کار راحت کنید تا به این نتیجه برسد که پذیرش درخواست شما کار درستی است.
47. احساسات طرف مقابل را تحریک کنید
واقعیت این است که بدون درگیر کردن احساسات دیگران نمیشود آنها را مجاب به انجام کاری کرد. اگر میخواهید به اهدافتان برسید لازم است از این تکنیک متقاعد سازی بهره بگیرید و احساسات طرف مقابل را تحریک کنید. به طور مثال دانشآموزان برای اینکه معلم را مجاب به لغو امتحان کنند تمامی اتفاقات ناراحت کننده را عنوان میکنند تا بالاخره یکی از این حوادث احساسات معلم را درگیر کند و او قانع شود که امتحان را به زمان دیگری موکول کند.سلامت و مهر
48. از افراد واسطه استفاده کنید
گاهی شما فرصتی برای برقراری ارتباط موثر ندارید و میخواهید خیلی زود شخصی را متقاعد کنید که در خواست شما را انجام دهد. در این حالت میتوانید از کسی که با او ارتباط قویتری دارد به عنوان واسطه استفاده کنید. حرفهای شخص واسطه مسلما اثربخشتر از کلام شما خواهد بود و به این ترتیب احتمالا این تکنیک برای پیشبرد کار شما موثر واقع خواهد شد.salamatomehr
دیدگاه خود را بیان کنید